torsdag 27 december 2012

Julen 2012

Jaha då var julen över för i år. Underbart mysig har vi haft fast lite skönt att den är över. Eftersom julafton låg på en måndag i år så var ju Björn ledig. Så helgen gick åt att handla de sista julklapparna, städa och fixa det sista inför julafton.

Klär julgranen
Julafton började bra med att hela familjen sov till 8.30. När vi vaknat så gick vi ner och kollade ifall tomten had lämnat några paket under granen och i strumporna att öppna på direkten och vilken tur vi hade! Engla fick nya tuschpennor, Edvard fick en bok om brandbilar, och Boris fick tuggben. Nöjda och glada barn. Sen blev det frukost och julkalendern.

Morgonmys ♥


Sen gick Björn och Engla ut en stund för att skotta, Edvard sov och jag fixad lite. Vid lunchtid rullade Marie in. Sen kom även mamma och pappa, Sofi och Patrik samt Anna och Patric. Fixa glögg och fika och så var det dags för Kalle.

Fika till Kalle

Gullegubben ♥


När Kalle var slut så var det dags att börja göra klart maten, duka och servera. Åt som vanligt på tok för mycket att man aldrig lär sig..



Efter maten så började det bli dags för julklappar :) Lägligt nog så hade tomten visst glömt några paket i säcken och knackade på lagom när det var dags att dela ut julklappar. Så alla fick iallafall ett paket var. Sen vinkade vi hej då till tomten som var tvungen och fortsätta. Vi fortsatte och dela ut julklapparna under granen. Var en hel drös med julklappar, givetvis var de mesta till Engla och Edvard.

Inte rädd för tomten inte..

Hjälpte till och dela ut julklapparna

Paketet hon hade spanat in heela dagen ;)


De fick så fina julklappar. Engla fick bla. lego, pärlor, spel och pussel, en snowracer, skridskor, lite kläder, målarböcker, utklädningskläder, smådockor (typ barbie) med tillhörande bil, play doh med tillbehör, en lite högtalare att koppla till telefonen, silversked, pengar, sängkläder och en handuksponcho. Edvard fick bla. kläder, nattlampa som spelar, bilar, parkeringsgarage, en snigel man kan dra, handdocka, sin första silversked, pengar, böcker, handuksponchon, sängkläder, bollhav, flygplan och en boll. Sen fick de en bilmatta tillsammans.

Själv fick jag böcker, presentkort på HM, lite fotvårds grejer. Så fick vi lite saker gemensamt bla en glassmaskin, en trädgårdsgrep, 2 spel och en fin bok om resmål..

När alla klappar var öppnade så stoppade vi en mycket trött Edvard i sängen. Men trots att han var SÅ trött så var han glad, inte ett surt pip under hela dagen. Engla fick vara uppe en liten stund till, sjöng och spexade innan hon däckade vid 22. Då Marie, Anna, Patric, Sofi och Patrik åkt hem så satte vi oss i soffan o bara slöade en stund. Vid kvart över elva så klädde pappa och jag på oss för att åka ner till kyrkan för att gå på midnattsmässan. Mysigt ♥ Älskar och vara i kyrkan, är så stämningsfyllt. Mässan var slut vid kvart i ett, då var det bara att åka hem och krypa ner i sängen.


Juldagen var lugn, vi lekte med de nya julklapparna och myste. Vid 3 tiden packade vi in oss i bilarna och åkte hem till Fia som vill bjuda på middag. Supersmaskig skinkstek med kokt potatis, gräddsås, mini morötter, ärtor och majs. Sen blev det äppelpaj och vaniljsås. Barnen badade i syrrans bubbelbadkar och busade innan det var dags för oss att fara hem utan mormor och morfars som stannade där. Väl hemma så var det bara att stoppa barnen i säng och så blev det filmmys för resten av slanten.

Badbus

Kul med skum!


Annandagen vart oxå lugn. Låg i soffan på förmiddagen då jag hade sån mensvärk :( När Edvard sov så var Engla och Björn ute och byggde snögubbe och provade snowracern. Efter lunchen så åkte vi till Barnens Hus och fyndade lite kläder då de hade 75% på alla kläder bla. en overall till nästa säsong, gummistövlar, ny vinterjacka, en fin jacka samt att vi köpte en skridsko hjälm som hon kan ha när hon åker skridskor och snowracern, Sen var vi en sväng på Eurostop för att byta lite storklekar på kläder till banen, handla lite mat innan vi åkte hem. Myste lite till Lady och Lufsen som gick på tv åt god middag med fruktsallad till efterrätt. När barnen lagt sig blev det filmmys.

Bustjejen ♥
Ja det var den julhelgen, nu ser vi fram emot nyår och ett nytt spännande år ♥

Kram på Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar