onsdag 7 september 2011

Vad ett litet batteri kan göra..

Fina Cissi skickade en länk på en blogg. En liten kille som svalt ett batteri - vilket fick honom att sväva mellan liv och död. Unik kille som hans mamma skriver i bloggen

"När man har varit på sjukhuset ett tag kommer alla andra frågor, måste ju finnas fler barn som råkat ut för samma sak som min pojk, hur mår de idag, hur lever de idag? Så jag började fråga sjuksköterskorna... Det finns väll fler barn som svalt batteri? Ni är ju ett sånt stort barnsjukhus att detta måste ju vara vanligt för er? Svaret blev: " Det finns barn som svalt batterier, men vi har inte behandlat något barn här som fått de skador som lilla Tim har. " Men vad menar ni? Har de andra inte fått skador? "Jo men det har inte fastnat i matstrupen på dem." Efter mycket frågor och grubblande kommer läkaren på rond. Jag vill veta.. Jag vill veta vad som hände med de andra barnen som råkat ut för samma sak.. "Vilka andra barn frågade läkaren?, Alltså.. Tim är 11:e fallet i världen med just dessa skador, Han är först i sverige.."





"Vi fick komma ner till avdelningen igen för att vänta på ett samtal med läkaren, och vid detta tillfället visste vi knappt vad som gått fel, även om vi misstänkte vad som hänt med honom, visste vi faktiskt inte. När läkaren kom så berättade han att våran son hade ett 2 cm stort hål mellan matstrupen och luftstrupen som batteriet hade orsakat. Batteriet hade läkt i matstrupen på honom så ut hade det kommit en gas, gasen heter lut och är en mycket farlig gas som vräter sönder väldigt mycket på vägen.

Jag minns att jag undrade.. "Varför händer detta oss?" "Vad har vi gjort för att förtjäna detta?" Vi fick inte så mycket mer information än just detta, har nu sen förstått att läkaren talar om bitvis för oss under resans gång för att det inte ska bli för mycket att ta in. Batteriet hade då frätt sönder detta hål mellan matstrupen och luftstrupen, så all luft han andades in hamnade i magen och all vätska som han svalde hamnade i lungorna. Slangen i magen var till för att tömma magen på luft och slangen i näsan var till för att suga bort all slem, kissekarteten var bara tillfällig, och cvk var till för att ge näringsdropp igenom eftersom han nu absolut inte fick stoppa nånting i munnen och för att ge mediciner igenom eftersom vi nu skulle få vara på sjukhus länge. Detta fick vi då berättat för oss denna dag. Den informationen var så mycket att ta in att det bara snurrade i huvudet på oss. Vårat barn nu omgiven av slangar, ligger medtagen i famnen och det enda man ville hört var.. "Det går bra, han kommer att överleva". De orden kom aldrig..."


http://turioturen.blogspot.com/

Läs gärna bloggen, livet kan förändras på en sekund.

Tänker på att Engla var expert på att pilla ut batterierna från TVdosan för ett år sedan, många gånger pillade man ur batterierna ur munnen på henne. Visst vi plockade ur dem och la undan dem. Men ibland hände de ju att man glömde lägga undan dosan på kvällen och tänkte inte på det när man kom ner på morgonen. Kommer vara mer noga när pyret kommer till den åldern!!

Kram på Er!

2 kommentarer:

  1. usch, vad hemskt.. Bra att sånt budskap sprids!

    SvaraRadera
  2. Tack för du länkade min blogg! & tack för att du läser. Åhh om jag kan rädda ett enda barn genom att inte stoppa batterier i munnen är jag överlycklig, önskar ingen detta. Och trodde aldrig att ett batteri kunde göra denna skada :(

    SvaraRadera