onsdag 23 maj 2012

Våran stora tjej ♥

Idag har vi varit på utvecklingssamtal för Engla på förskolan.

Vi konstaterade att Engla är en glad och social tjej, hjälpsam och visar empati och är artig, gillar samlingarna och har inga problem med att stå i centrum där. Hon gillar och räkna (kommer upp till 17), är väldigt intresserad av klockan osv. Hon har utvecklat språket jättemycket, börjat med rollekar osv. Hon är även en känslig tjej, blir oftast ledsen när man säger till henne lite strängt, hon vet har ju att hon har gjort fel - stort samvete som Tinna sa :) Hon hade det lite jobbigt vid hämtningar och lämningar för ett tag sedan, med både Tinna och vi konstaterade att det var en reaktion på omställningen efter Edvard. Inget som förvånade personalen heller. Hon har ingen direkt bästa kompis utan leker med alla, hon hoppar in i den leken hon känner för att leka just nu. Hon gör mer aktiva val vad hon vill göra och vill ha. Pyssla är något hon gillar och göra fast hon gillar alla aktiviteter de gör. Vi pratade om att hon även är duktig på att gå på toaletten själv. (Hon är näst intill blöjfri nu, ända gången hon har blöja är på natten när hon sover och nästan alltid är den torr på morgonen, vaknar för det mesta av att hon ropar att hon är kissnödig och är det kiss i blöjan så är det ett aktivt val från henne då hon kissar när hon har vaknat..)

Till hösten börjar Engla på storborgen. Vi kommer sakna lillborgen, personalen även om vi kommer träffa på personalen lite då o då eftersom de jobbar lite över avdelningarna ibland vid behov. Sen är ju tanken att Edvard ska börja där nästa år så lätt blir det inte av med oss ;)

Våran lilla tjej som börjar bli så stor!

Och när jag ändå är i farten så kan ju skriva att Engla har blivit en baksäteschafför. Hon säger ofta till mig när vi sitter i bilen vid tex ett rödlyse "Kör då mamma! Men kör då!" Eller om vi hamnar bakom en traktor "fortare mamma, kör fort" haha gullunge ♥

Blev lite av ett "skryt" inlägg om Engla nu men är man stolt mamma så är man det!


Kram på Er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar