tisdag 3 januari 2012

Pyret v 40 (39+0)

INTE långt kvar nu!! och vi lyckades hålla oss över nyåret!! Dock vaknar man på nyårsdagen med en jätteförkylning - kändes inte okej så nära förlossningen.. Inte så att man känner sig jättetaggad då.. Men det värsta har släpp nu så. Men redig less på detta börjar man bli nu! Det ända man gör är att gå och vänta. Varje kväll man lägger sig så funderar man "Händer det i natt?" Björn är hemma nu och hjälper massa och det gör så mycket att veta att jag kan ligga på soffan och vila. ♥Tack älskling! Du är bäst!!♥

En del har börjat fråga om jag har några känningar på att det skulle vara på G och NEJ det har jag inte..
Hade inte det med Engla heller plötsligt så gick vattnet. Ni lär får vet när det lille kommit haha

Veckans info från se.babycenter.com


En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg. 

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån. 

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång. Så här vet duom förlossningen verkligen har börjat

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen. Läs mer om vad du kan göra om du går över tiden. 

Veckans och förhoppningsvis de sista tjockis bilderna ;)

Några bristningar har börjat krypa uppåt men men
Pyret ska väl dra sitt strå till stacken med..
Bär dem med stolthet  min kropp har burit mina barn ♥

Tycker den har sjunkit rejält nu iallafall

Hoppas på och få göra ett annat inlägg nästa vecka :D Håll tummarna nu!

Kram på Er!

3 kommentarer:

  1. Tråkigt att dom kommentarerna börjat komma, man blir ju inte mindre stressad då :S
    Tycker den har sjunkit rejält nu och jag förstår att det är tungt för nu är den stor, men fantastiskt vacker.
    Skönt att Björn kan vara hemma så du får ladda <3

    SvaraRadera
  2. Hej, vad bra att du känner dig lite kryare och att bror hjälper till. Pyret kommer alldeles strax, jag har ju sagt att det är beräkningsdatum som gäller :-)

    Vi håller högt tempo om dagarna här men när vi kommer hem om kvällarna öppnar jag alltid facebook för att kolla hur det går, om du lagt upp något :) Håll uppe postandet!

    Om några timmar ska vi åka tåg till Los Angeles och sen till Beverly Hills och hämta upp en iPhone - det var Johns julklapp till mig!

    Ha det bra där hemma och hoppas du blir helt frisk mycket snart. Hälsa Engla och bror så mycket från oss.

    Många kramar Marie (och John)

    SvaraRadera
  3. Åh nu är de nära!
    Jobbigt med dem kommentarerna, man meddelar ju när bebisen kommit..
    Hoppas på att de snart är dags, förstår att det är tungt!

    Tänker på er! <3 Kram

    SvaraRadera