fredag 23 december 2011

Jullov

I veckan har jag träffat Niina för en lunch, städat huset och handlat in julmat samt fyllt på kyl/frys och skafferiet så det finns mat när pyret anländer. För då vill vi inte behöva tänka på handling och matlagning i större bemärkelse..

Igår gick Engla sista dagen på dagis för i år. Jag och Charlies mamma Petra gick ihop och köpte en chokladask och produkter från Unicef till pedagogerna.  Det visade sig vara väldigt uppskattat, de hade aldrig fått något sånt förut. Vi valde och skänka pengarna till bättre behövande mycket för att en blomma dör efter jul och ska man köpa en present så blir det ju en liten summa för de är ju 7 st personal på Englas avdelning.

Blev 4st sagoböcker, 450 st näringspåsar, 30 doser mässlingvaccin och 40 doser med poliovaccin

Vi började jullovet med en skön sovmorgon ända till 7,45. Det tackar vi för!
Då gick vi ner myste lite framför tvn tillsammans innan vi åt frukost. Sen plockade jag lite och fixade med tvätten som hängt på tork. Straxt efter 11 gick vi ut en sväng med hunden innan vi packade in oss i bilen för att susa ut till Arlanda och hämta upp Fia för att sen åka en sväng till Uppsala.

Väl där svängde vi förbi IKEA käkade lite lunch. Blev lite shopping - en extra potta till Engla och skedar till Engla. Sen svängde vi förbi babyproffsen och köpte regnskydd till vagnen och så fick Engla välja en "nalle" som hon ska ge till Pyret när h*n kommit :) Kommer en bild på den senare..

När vi kom hem så stannade Fia en stund innan Patrik kom och hämtade henne.
Sen var det bara och vänta på Björn som vi hade hoppats på skulle komma hem lite tidigare idag typ vid 15-16 tiden. Liiite tidigare kom han, vid 17tiden var han hemma istället för 17,30-18 som är vanligast. Jaja nu har han oxå jullov iallafall.. och vi räknar med ett långt jullov ;) Det kommer ju bli lite Pyretdagar sen :)

Nu till kvällen har vi klätt julgranen tillsammans, mysigt då det var första gången skruttan kunde/fick vara med :) Till det så drack vi lite glögg och åt pepparkakor tillsammans med lite julmusik. Mysigt värre ♥

Spanar in granen

Hänger upp första tomten ♥

Skojigt :)

Tjockisen hjälper till :)

♥ ♥ ♥

Våran gullfia ♥

Finaste tomten i granen är givet den
som Engla gjort på dagis ♥

Tada!!

Glöggmys med familjen ♥

Grenarna längst ner fick väldigt mycket pynt på sig hihi




Annars ikväll så har vi lackar in de sista klapparna

Årets skörd :)

Julstrumporna är på plats
En till Engla och en till Boris

Nu ska vi bara plocka undan kvällen framplock sen ska vi bara njuta av julen.

God Jul på Er alla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar